Øl regioner

De forskellige øltyper vi kender i dag, har alle deres oprindelse i forskellige regioner i verden. Det er kultur- og klimamæssige faktorer der har betydet, at en bestemt øltype har sin oprindelse i en specifik region.

Blandt andet opstod "Irish Dry Stout" som øltype, da man i det engelske rige påførte skat på malt, hvilket de irske bryggere ikke kunne betale. Da de ikke længere kunne benytte malt i ølbrygningen, valgte de at anvende ristet uspiret byg i stedet og hermed opståelsen af Irish Dry Stout.

De forskellige øltyper kan inddeles i følgende regioner.

Australien: Sparkling Ale.

Belgien: Gylden Ale, Klosterøl, Tripel, Our Bruine Saison, Lambic, Dubbel, Witbier.

Birmingham-området: Mild Ale (Brown Ale).

Burton-Upon-Trent: Pale Ale, India Pale Ale.

Danmark: Classic.

Dortmund: Dortmunder.

Düsseldorf, Münster og Hannover: Altbier.

Franken: Rauchbier, Kellerbier.

Irland: Irish Dry Stout, Red Ale.

Kulmbach: Eisbock.

Köln: Kölsch.

London: Porter, Imperial Stout.

München: Helles, Märzen, Doppelbock, Weizenbier, Bock.

Nord-Pay de Calais: Biére de Garde.

Plzen: Pilsner.

Skotland: Skotsk Ale.

Thüringerwald: Schwarzbier.

USA: Californian Common, Steam Beer.

Wien: Wiener.